I need your help guys!! Tell me how I did on my Bio test->

Debate and discussion of any biological questions not pertaining to a particular topic.

Moderators: Leonid, amiradm, BioTeam

kid5er
Garter
Garter
Posts: 5
Joined: Fri Sep 29, 2006 10:11 pm

I need your help guys!! Tell me how I did on my Bio test->

Post by kid5er » Fri Sep 29, 2006 10:31 pm

Whats up, I had my first bio test of the semster, and im freakin out!! im afraid that i got

a lot of the questions wrong..mainly because their was stuff on the test which the

professor didnt lecture on! I am going to type up the questions i wasnt sure about and I want to see how you guys answer

the questions..I wont get the results back until monday and i cant wait that long, so here

we go!


These are the questions which im not sure about:


1.Which of the following is at the highest levels of organization in the context of the study of biology

A.)cell biology B.)genetics C.)ecology D.)anatomy E.)physiology

2.In a phylogenetic tree which of the following would be most closely related to a frog?
A.)human B.)cat C.)lizard D.)bacteria E.)clam

3.Which of the following elements' isotopic ratios are used to make absolute determinations of the time of formation of materials?
A.)Oxygen B.)hydrogen C.)carbon D.)nitrogen E.)radon

4.Life is thought to have evolved from complex molecules formed by the interaction of smaller molecules in oceans and the atmosphere. The substance which brought these molecules together to interact is
A.)hydrogen B.)acids C.)water D.)buffers E.)salt

5.Which of the following is not a property of carbon.
A.)It can form single, double, and even trible bonds with itself.
B.)It can be built into rings and long chains.
C.)It constitutes the backbones of an incredible variety of molecules
D.)All compounds made from carbon are soluble in water.
E.)All organic molecules contain carbon atoms.

6.The simplest and most common monosaccharide is a six-carbon sugar called
A.)galactose B.)lactose C.)cellulose D.)glucose E.)sucrose

7.Proteins possess all of the following functions except
A.)structure B.)metabolism C.)encode genetic information D.)membrane transport E.)cell recognition

8. Alpha helix and beta pleated sheets are examples of which level of protein structure?
A.)zero order B.)primary C.)secondary D.)tertiary E.)quaternary

9.The characteristics of life inclue all of the following except

A.)complexity B.)death C.)multicellularity D.)sensitivity E.)inheritance


10.The kingdom not containing eukaryotes is
A.)archaebacteria B.)fungi A????




Thanks ! I really really appreciate your help :D

User avatar
mith
Inland Taipan
Inland Taipan
Posts: 5345
Joined: Thu Jan 20, 2005 8:14 pm
Location: Nashville, TN
Contact:

Post by mith » Sat Sep 30, 2006 12:08 am

what are you answers? so we can tell you which ones were right
Living one day at a time;
Enjoying one moment at a time;
Accepting hardships as the pathway to peace;
~Niebuhr

kid5er
Garter
Garter
Posts: 5
Joined: Fri Sep 29, 2006 10:11 pm

Post by kid5er » Sat Sep 30, 2006 12:11 am

1.a
2.c
3.c
4.a
5.d
6.d
7.e
8.c
9.a
10.a

User avatar
Dr.Stein
King Cobra
King Cobra
Posts: 3501
Joined: Thu Jul 07, 2005 7:58 am
Location: 55284 Yogyakarta, Indonesia
Contact:

Post by Dr.Stein » Sat Sep 30, 2006 7:31 am

Some of my answer is different :)

Btw, what's this: "alpha helix and beta pleated sheets" ??? :twisted:
If Victor reads it, he will laugh out loud! :lol: :lol: :P
Image

User avatar
dipjyoti
Coral
Coral
Posts: 142
Joined: Thu Sep 21, 2006 7:04 am
Location: CALCUTTA;INDIA

Post by dipjyoti » Sat Sep 30, 2006 8:45 am

That's true..........
DIP JYOTI CHAKRABORTY.
NATIONAL CHILD SCIENTIST(2004).
RESEARCH WORKER ON WETLAND. MEMBER OF RAMSAR; GLAND, SWITZERLAND. MEMBER OF EPILEPSY FOUNDATION; CONNECTICUT.

kid5er
Garter
Garter
Posts: 5
Joined: Fri Sep 29, 2006 10:11 pm

Post by kid5er » Sat Sep 30, 2006 2:09 pm

Dr.Stein wrote:Some of my answer is different :)

Btw, what's this: "alpha helix and beta pleated sheets" ??? :twisted:
If Victor reads it, he will laugh out loud! :lol: :lol: :P


:( can you tell me what you got?

User avatar
kabuto
Coral
Coral
Posts: 118
Joined: Sun Apr 02, 2006 7:30 am

Post by kabuto » Sat Sep 30, 2006 5:25 pm

Dr.Stein wrote:Some of my answer is different :)

Btw, what's this: "alpha helix and beta pleated sheets" ??? :twisted:
If Victor reads it, he will laugh out loud! :lol: :lol: :P


i dont get the joke here..
anyway my answer,
c
c
c
c
d
d
c
b
c
a

User avatar
Dr.Stein
King Cobra
King Cobra
Posts: 3501
Joined: Thu Jul 07, 2005 7:58 am
Location: 55284 Yogyakarta, Indonesia
Contact:

Post by Dr.Stein » Sat Sep 30, 2006 10:26 pm

@kabuto: Ask Victor, he bring the ace :twisted:

@kid5er: My answer is just like kabuto's :)
Image

oppox
Death Adder
Death Adder
Posts: 96
Joined: Sat May 13, 2006 11:20 am
Location: Sweden

Post by oppox » Sun Oct 01, 2006 1:16 am

I would answer 8 with a C

User avatar
kjle
King Cobra
King Cobra
Posts: 1950
Joined: Sun Sep 10, 2006 10:10 am
Location: Vancouver, Canada

Post by kjle » Sun Oct 01, 2006 2:46 am

That is correct ^^^

Tertiary structure is when the alpha helix folds and forms the specific shape with covalent, ionic and hydrogen bonds
- disarm you with a smile

Founder of "Photography Club"
Member of "Truth-Seekers" tribe

#1 posts/day total
#8 total post count

kid5er
Garter
Garter
Posts: 5
Joined: Fri Sep 29, 2006 10:11 pm

Post by kid5er » Sun Oct 01, 2006 7:09 am

and tertiary is globular, and hydrophobic...thats all i know and she gives me a question like that :roll: :evil:

User avatar
victor
King Cobra
King Cobra
Posts: 2668
Joined: Sat Apr 30, 2005 12:01 pm
Location: Yogyakarta, Indonesia..
Contact:

Post by victor » Sun Oct 01, 2006 8:06 am

Yup...the answer for no.8 is C...secondary structure. While tertiary structure are actions of folding here and there because of many non-boundary forces like hydrophobic interactions, VDW forcecs, certain hydrogen bonding....

Alpha helix is a kinda spiral helix structure formed by hydrogen bonding which is done by the 1st amino acid and the 4th amino acid, then is continued by the 8th amino acid and so on....thus make the entire structure become helix like you can see in most of the biology books now...
Q: Why are chemists great for solving problems?
A: They have all the solutions.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest