Login

Join for Free!
117506 members


Gel Electrophoresis Help!

Discussion of all aspects of biological molecules, biochemical processes and laboratory procedures in the field.

Moderator: BioTeam

Gel Electrophoresis Help!

Postby cks123 » Tue Aug 27, 2013 4:25 pm

So I did a double digest for subcloning and I didn't get two distinct bands when I ran the gel. Can someone interpret the gel pattern for me?
Attachments
pI-SceI site digest.jpg
(14.2 KiB) Not downloaded yet
cks123
Garter
Garter
 
Posts: 1
Joined: Tue Aug 27, 2013 4:19 pm

Postby JackBean » Wed Aug 28, 2013 2:11 pm

not really, because there is hardly something visible. What sizes is it? What sizes did you expect?
http://www.biolib.cz/en/main/

Cis or trans? That's what matters.
User avatar
JackBean
Inland Taipan
Inland Taipan
 
Posts: 5672
Joined: Mon Sep 14, 2009 7:12 pm

Postby bravebeaker » Thu Aug 29, 2013 7:14 am

size of your vector/insert.
gel is prestained with ethidium bromide or not.
what are the restriction enzymes you are using?
did you check if your vector contains multiple sites of the enzymes you are using?

The bands are way up, higher than 10k bp..
AHH, Gravity! Such a cold cruel mistress.
User avatar
bravebeaker
Garter
Garter
 
Posts: 44
Joined: Sun May 08, 2011 3:26 am
Location: Kobe, Japan


Postby Cat » Sun Sep 01, 2013 2:23 pm

It looks like a bad gel. I suggest to re-run with fresh buffer/gel.
Cat
King Cobra
King Cobra
 
Posts: 629
Joined: Thu Feb 14, 2008 7:40 pm


Return to Molecular Biology

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron